Over Schemata

Het brein achter Schemata

Schemata is een zelfstandig psychologisch adviesbureau dat, met name in Zaanstreek-Waterland, uiteenlopende laagdrempelige hulp biedt. Schemata is opgericht door mw. M. A. (Meredith) Bien MSc. Zij is een enthousiaste, creatieve en spontane vrijgevestigde ontwikkelingspsycholoog. Tevens beschikt zij over de juiste kwalificaties om u te kunnen helpen. Zij is ‘cultural minded’, betrokken, een goede luisteraar, toegankelijk en ze straalt rust uit.  Door haar open karakter voelt u zich als cliënt gehoord, wat de samenwerking en de contacten ten goede komt. Om de kwaliteit van haar diensten te waarboorgen, is zij aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

 

Motivatie en werkervaring          

Na ongeveer tien jaar binnen het jeugdzorgstelsel werkzaam te zijn geweest, heeft zij de nodige ervaring opgedaan met o.a. minderjarigen met: een licht verstandelijke beperking (LVB problematiek), gedragsstoornissen (ODD en CD) en autismespectrumstoornissen (ASS).

Door haar werkervaringen en opgedane ervaringen tijdens een wereldreis, is de gedachte ontstaan om een eigen onderneming te starten. Ze heeft kennisgemaakt met veel verschillende culturen en leefstijlen. Dit heeft haar interesse gewekt om zich hier verder in te verdiepen. Ze is door haar achtergrond het meest bekend met de Surinaams creoolse cultuur. Er zijn tevens enkele raakvlakken met de Antilliaanse en Afrikaanse cultuur.